Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Robert Fico pôjde osobne riešiť účty SDKÚ do Švajčiarska

Fico dnes naznačil, že jeho plánovaná cesta do Švajčiarska súvisí s disketou, ktorú sa snaží získať nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová
Robert Fico v kabáte

Robert Fico pôjde do Švajčiarska osobne riešiť účty SDKÚ. (Foto: SITA)

Pre podozrenia z prania špinavých peňazí SDKÚ-DS chystá premiér Robert Fico už druhú cestu do Švajčiarska. "Chcem navštíviť Švajčiarsko, chcem, aby sme jednoznačne našli nový spôsob právnej úpravy výmeny informácií v tejto oblasti, pretože potom nás naďalej budú strašiť konkrétne účty, napríklad v súvislosti s tunelovaním tunela Branisko, kde sa peniaze fakturovali fiktívne a posielali sa na účty štyroch ľudí, ktorí sú z SDKÚ," uviedol v dnešnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 Fico. Po prvý raz vôbec zasadol za diskusný stôl v televíznom štúdiu s oponentom. Tvrdí, že ho k tomu prinútila situácia okolo SDKÚ-DS. "Je to tak vážne ohrozenie politického demokratického systému na Slovensku, že o tom musíme hovoriť viacerí," konštatoval Fico. V STV s ním diskutoval predseda KDH Ján Figeľ.

Fico dnes naznačil, že jeho plánovaná cesta do Švajčiarska súvisí s disketou, ktorú sa snaží získať nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová. Tá by mala obsahovať zoznam účtov najbohatších Nemcov, ktorí sa cez švajčiarske banky vyhli plateniu daní v Nemecku. "Sú informácie, že sú na tejto diskete aj nejakí slovenskí ľudia, ktorí majú obrovské účty vo švajčiarskych bankách," povedal Fico.

Predseda KDH Figeľ je presvedčený, že konať nemajú politici proti politikom, ale vyšetrovacie orgány. Zároveň ocenil zmenu postoja v otázkach podozrení z prania špinavých peňazí, lebo "pravda oslobodzuje". Fico trvá na tom, aby o SDKÚ-DS rokoval parlament, hoci len v samostatnom bode. Hovoriť o údajných kauzách SDKÚ prestane premiér až vtedy, keď sa predstavitelia SDKÚ postavia a povedia, kto stojí za spochybnenými účtami a keď sa ospravedlnia ľuďom v tejto krajine. "Pán predseda, vy keď stojíte na tlačovkách vedľa pána Mečiara a pána Slotu, ich sa nepýtate napríklad na tú tému okolo igelitiek a miliónov od dôchodcu, alebo na športiaky, na to, že ste dostali výhodný, dobrý úver od finančnej skupiny, ktorá je teraz veľmi úspešná v štátnych zákazkách," reagoval Figeľ. V tejto súvislosti líder KDH vyzval generálnu prokuratúru, aby sa zaoberala aj medializovanými podnetmi iných politických strán tak, ako sa zaujíma a angažuje v téme SDKÚ.

 


News | stály odkaz

Komentáre

  1. fiha,
    vidim,ze este existuju struktury,ktore disponuju disketovou mechanikou.prave ta by sa mi teraz moc hodila...
    publikované: 07.02.2010 16:26:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ak sú v tomto štáte ľudia, ktorí stále neveria, či nechápu, neviem, či by si nemali dať zmerať napr.
    Veď konečne to niekto povedal na plné ústa. Ako sa "preBoha" mohli stať, z ničoho nič, z chudobných chlapcov "bohaté" persóny. Padlo im to z neba? Nepodnikajú, nepracujú a napriek tomu majú z čoho žiť. Zvláštne.
    publikované: 07.02.2010 16:35:57 | autor: teal (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. HMM..
    SVAJCIARSKE BANKY MOZU VYDAT INFORMACIE O OSOBACH TRESNE STIHANCH BUD MAJET KRIMINALITOU ALEBO ZA PODVOD.
    AK BY FICO CHEL NAHLIADNUT DO UCTOV POTREBUJE VERDIK SUDU NA SLOVENSKU A SNIM MOZE ROKOVAT NA SVAJCIARSKOM SUDE O MOZNOSTI SPRISTUPNENIA UCTOV A DOST ZALEZI OD OCHRANY INFORMACII V DOTYCNEJ BANKE.

    KEDZE V TYCHTO BANKACH SI SI DRZITELIA UCTOV PRIPLACAJU ZA ANONYMITU TAK BANKA SA MOZE OHRADIT...A NATAHOVACKY SUDNE MOZU TRVAT ROKY.

    TAKZE AK FICO IDE ZRUSIT ZMLUVU S INTERBLUE TAK DRZIM MU PALCE ALE TIE UCTY ...TO JE LEN JEHO SEN.
    :-)))
    publikované: 07.02.2010 17:14:26 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. a fico
    v tej banke nema ucty,ze tam ide?
    publikované: 07.02.2010 17:59:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014