Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Všade samé reklamy

Všade samé reklamy.Toto ma už serie.Všetky televízie sú komerčné ale toto je už vela.

Markíza od 1. januára  zrušila reláciu Dnes a Televízne noviny predĺžila z 20 na 40 minút. Používanie reklamných brejkov v správach potvrdil pre sme.sk aj šéfredaktor spravodajstva Markízy Lukáš Diko.

Donedávna slovenská legislatíva zakazovala prerušovať spravodajskú reláciu reklamou a telenákupom.

Podobný zákaz sa týkal aj politicko-publicistických relácií, náboženských programov  či programov pre maloletých. V decembri prijatá  novela zákona o vysielaní a retransmisii umožňuje súkromným televíziám prerušovať reklamou a telenákupom všetky programy okrem bohoslužieb. Spravodajský program môže televízia prerušiť raz za 30 minút.

„Rozhodnutie o predĺžení Televíznych novín o 19.00 sme urobili po analýze novely zákona o vysielaní a retransmisii s vedomím, že nám umožňuje podľa potreby zaradiť reklamný brejk kedykoľvek," povedal Diko.

TV Joj  sa zatiaľ nechystá správy deliť reklamou: „Aj v rámci existujúceho nastavenia reklamných brejkov je naše spravodajstvo nielen divácky úspešné, ale aj profitabilné," povedal šéf programu v Joj František Borovský.

Slovenskej televízii zákon programy reklamou prerušovať nedovoľuje.

Novela prináša súkromným vysielateľom aj ďalšie zvýhodnenia. Pri vysielaní seriálu, série či dokumentu môže prerušiť program reklamou bez výraznejších obmedzení. Je otázne, do akých extrémov televízie pôjdu.

Napríklad Markíza pri seriáli Ordinácia v ružovej záhrade má podľa cenníka naplánovaných až päť reklamných brejkov v jednom diele. Limit reklamy vysielanej počas hodiny pre súkromné televízie ostáva 12 minút.

Víno príde na obraz skôr

Novela prináša aj volnejšie pravidlá vysielania reklamy na alkoholické nápoje. Reklamu na víno  tak možno odvysielať už po 20. hodine. Na reklamu na pivo časové obmedzenia neplatia.

Novelou zákona mal parlament zladiť pravidlá vysielania so smernicou Európskej únie.


Kauza | stály odkaz

Komentáre

  1. A ty si myslíš
    že na tomto blogu nie sú reklamy??? Keby neboli, nemohol by si tu písať zadarmo. Keby neboli reklamy v televízii, musel by si za príjem platiť.
    Tak si vyber.
    publikované: 10.01.2010 23:23:51 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ale iba tu
    hrj na blog.sk su reklamy ale na blog.hu nie iba ked to zvolis a v spravach nikdy neboli reklamy
    publikované: 11.01.2010 17:04:49 | autor: tu neide oto (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014